Towers Perrin en Watson Wyatt fuseren

Date: 02-07-2009
Source: Consultancy.nl

Towers, Perrin, Forster & Crosby Inc. en Watson Wyatt Worldwide Inc. hebben afgesproken dat zij zullen fuseren en vormen een nieuw, beursgenoteerd bedrijf genaamd Towers Watson & Co. Alle aandelen samen hebben een waarde van $3.5 miljard. Towers Perrin en Watson Wyatt zeggen dat hun combinatie een duurzame groei en winstcapaciteit zal hebben met een bredere portfolio en een grotere geografische footprint.

De aandelen van het nieuwe bedrijf zullen gelijkwaardig worden verdeeld tussen aandeelhouders van Watson Wyatt en werknemers van het besloten Towers Perrin. Deze zet creëert een consultancy bedrijf met 14,000 werknemers verspreid over meer dan 24 landen. John Haley, CEO van Watson Wyatt, zal het gecombineerde bedrijf dienen als CEO; Mark Mactas, CEO van Towers Perrin wordt President.

“De combinatie van Towers Perrin en Watson Wyatt in Towers Watson zal een van ’s werelds leidende bedrijven creëren in de professionele dienstverlening, goed gepositioneerd voor duurzame groei en winstcapaciteit in alle landen en bedrijfssegmenten”, zei Haley.

Towers Watson, dat een verwachte jaaromzet van meer dan 3 miljard dollar zal hebben, zal profiteren van de grootte van de gezamenlijke bedrijven en voorziet een jaarlijke bruto synergie van ongeveer 80 miljoen dollar.

De transactie zal naar verwachting in Q4 van 2009 worden gesloten.