Welk segment past bij mij?

Blij te zien dat je er nog steeds bent. Je hebt dus niet alleen de wens om consultant te worden maar kennelijk ook de capaciteiten. De volgende vraag die nu herrijst is: “Welk consultancy segment past het beste bij mij?”. Op hoofdlijnen zijn er vier branches waar je uit kan kiezen - zie de rubriek 'Consulting' voor meer informatie. Op welk gebied sluit jouw achtergrond en ambities naadloos aan?

Strategy Consulting
Strategy consultancy vergt enorm veel van jou als aanstormend talent. Je draait lange uren (soms ook in het weekend), maar hier tegenover staat ook hoge verdiensten. Verder is het van groot belang dat je over uitstekende kwantitatieve vaardigheden beschikt. Om bij de strategy consulancy bedrijven te belanden dien je verder in het bezit te zijn van hoge cijfers voor je VWO, BSc en MSc.

Zie ook de website www.strategyconsulting.nl voor meer informatie over werken in strategiy.

Management Consulting
Om binnen management consultancy te werken is je achtergrond van minder belang. Vaak is een brede opleidingsachtergrond nuttig, aangezien je in tal van verschillende bedrijven en branches werkzaam kunt zijn. De ene keer adviseer je een grote multinational over hun marketingcampagne. Een andere keer zul je een kleine gemeente adviseren over hun loonadministratiesysteem.

ICT Consulting
Altijd al affiniteit gehad met informatie- en communicatietechnologie? Dan zit je hier waarschijnlijk het best. Je dient namelijk een goede IT-kennis te bezitten, wil je je hier überhaupt op je gemak voelen. Voor veel bedrijven is een ICT opleiding zelfs een vereiste. Geregeld zul je binnen ICT consultancy voor grote opdrachten op reis moeten om systemen te optimaliseren voor de klant. Waarschijnlijk heb je direct een idee of je wel of niet tot deze groep wilt behoren.

Financial Advisory

Informatie


Op dit moment zul je als het goed is enig richtingsgevoel hebben ontwikkeld ten aanzien van de verschillende werkgebieden binnen consultancy. Dan ben je toe aan de volgende stap: bepalen welk type adviesbureau het beste bij je past.

 

Warning: file_get_contents(): SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:0A000126:SSL routines::unexpected eof while reading in /mnt/web321/a2/10/51619810/htdocs/includes/content.php on line 353