AT Osborne opgericht na MBO Berenschot

Date: 16-09-2004
Source: Het Financieele Dagblad

Een kwart van het personeel van de Berenschot Groep stapt op. 110 adviseurs en medewerkers splitsen zich af van de Utrechtse adviesgroep en gaan verder onder de naam 'AT Osborne'. Met de aderlating verliest Berenschot een geheel bedrijfsonderdeel dat is gespecialiseerd in bouwadvies.

Zelfstandigheid

De scheidende divisie, in 1967 opgericht als Berenschot Osborne, voelde zich al een tijdlang niet meer lekker binnen de Berenschot Groep, meldt Het Financieele Dagblad vandaag. De zelfstandigheid van het bedrijfsonderdeel, compleet met een eigen statutaire directie, dreigde te verdwijnen. Osborne heeft een jaaromzet van €15 miljoen. Het nieuwe bedrijf treedt op als manager van projecten in huisvesting, bouw, infrastructuur en milieu.

Ontevredenheid

Ergernis over winstdeling, een ondeugdelijk automatiseringssysteem en hoge overheadkosten droegen bij aan de beslissing de Berenschot te verlaten. Het personeel van de nieuwe vennootschap AT Osborne heeft de aandelen Osborne van de Berenschot Groep gekocht. Vorig jaar boekte Berenschot een omzet van €45 miljoen (exclusief Osborne) en een neutraal bedrijfsresultaat.

 

Warning: file_get_contents(): SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:0A000126:SSL routines::unexpected eof while reading in /mnt/web321/a2/10/51619810/htdocs/includes/content.php on line 353