TCG steunt SchoolChild Africa

Date: 28-02-2008
Source: The Consultancy Group & Stichting SchoolChild Africa

Connecting Talents in Africa

In de toekomst is de koers meer en meer gericht op het benutten van talent en werken vanuit passie, dit trekt en bindt de nieuwe generatie aan talenten zoals jullie. De huidige ontwikkelingen op de arbeidsmarkt laten zien dat de keuze voor een baan wordt gebaseerd op het principe: doe waar je goed in bent, zoek werk dat bij je past, vindt de werkgever waar je tot bloei komt, die je talenten herkent en bereid is om in jou te investeren.

In Afrika krijgen echter maar weinig mensen de kans om met werkgevers in contact te komen die hun talenten herkennen en daarin ook willen investeren, laat staan verder te ontwikkelen. Stichting SchoolChild Africa richt zich op de kwetsbare doelgroep van (wees)kinderen en jongeren in Afrika. Het is hun streven om (wees)kinderen en jongeren in hun talenten, dromen en passies te ondersteunen en ze mogelijkheden te bieden waardoor ze hun talenten kunnen ontwikkelen. The Consultancy Group deelt deze ambitie.

Stichting SchoolChild Africa zet zich momenteel in voor een ontwikkelingsproject in Mbita, Kenia. Hier werken zij intensief samen met lokale mensen, waar talentvolle (wees)jongeren hun eigen vakschool bouwen. Het bouwen van deze school is onderdeel van hun opleiding en als de bouw is afgerond krijgen zij uiteindelijk ook les in deze school. Vervolgens dragen zij hun kennis en ervaring weer over aan de volgende generatie.

Voor elk talent dat wij als The Consultancy Group verbinden aan een consultancy bedrijf gaat er een vast percentage naar de ondersteuning van talentvolle (wees)kinderen en jongeren in Afrika.

Voor meer informatie over Stichting SchoolChild Africa: http://www.schoolchildafrica.com/