Logica ziet nog steeds groei in 2009

Date: 17-11-2008
Source: Het Financieele Dagnlad

De Brits-Nederlandse automatiseerder Logica blijft optimistisch ondanks de groeiende zorgen over de verslechterende economie, zo blijkt uit de trading update die het IT-bedrijf gisteren gaf. Logica verhoogt zijn verwachting voor de omzetgroei zelfs licht tot meer dan 4% over 2008. Het verwacht ook in 2009 nog een kleine verbetering van omzet en winstmarge.

De Nederlandse divisie blijft achter bij de Britse, Franse en Scandinavische activiteiten en rapporteert pro forma een bescheiden omzetgroei van 2%. Financieel directeur Seamus Keating legt uit dat dat te maken heeft met het relatief grote aandeel van klanten in de Nederlandse financiële sector, waaronder ABN, ING en Rabobank. 'Die zijn allemaal terughoudend in het doen van nieuwe uitgaven', zegt Keating, verwijzend naar de staatsleningen die enkele grote instellingen recentelijk moesten afsluiten om hun balans te versterken.

Analisten hadden vooral oog voor de schuldpositie van Logica, dat relatief scherp gefinancierd is. Keating zegt zich geen zorgen te maken. De verhouding tussen de nettoschuld en het bedrijfsresultaat zal dit jaar tussen de 1,7 en de 1,9 uitkomen. Volgend jaar moet de bankschuld gereduceerd worden via kostenbesparingen, die inmiddels in gang zijn gezet.