Logica schrapt 300 banen in Nederland

Date: 30-04-2009
Source: ANP

De Brits-Nederlandse automatiseerder Logica gaat banen schrappen in Nederland. In het lopende tweede kwartaal zullen driehonderd banen verdwijnen. 

Dat meldde de top van het bedrijf donderdag tijdens een toelichting op de eerstekwartaalcijfers. Vorig jaar kondigde het bedrijf honderd ontslagen aan in Nederland.

Hoewel Logica een hogere omzet behaalde in het eerste kwartaal, zag het bedrijf met name een terugloop van de vraag in de divisie 'Advies en Professionele Dienstverlening'. Ook in het het tweede kwartaal ziet Logica een verdere daling van de omzet in deze divisie.

Marktomstandigheden

De marktomstandigheden zijn ook voor Logica zwaarder geworden. Daardoor denkt de automatiseerder dat in de eerste helft van het jaar de omzet waarschijnlijk iets lager zal uitkomen dan vorig jaar.

Bij de presentatie van de jaarcijfers over 2008 zei Logica nog beter te kunnen presteren dan de markt. Nederland is wel het zorgenkindje van het bedrijf, maar in de Britse en Scandinavische landen meent Logica een goede positie te hebben.

Onder druk

In Nederland is de financiële sector, die door de wereldwijde economische problemen sterk onder druk staat, relatief belangrijk voor Logica. Het bedrijf zei niet te verwachten dat de moeilijke marktomstandigheden in de tweede helft van dit jaar sterk zullen verschillen van het eerste halfjaar. Niettemin sprak Logica de verwachting uit een brutowinstmarge te halen die ''ten minste'' in lijn ligt met die van vorig jaar.