ICT bedrijven zoeken gehandicapte ICTers

Date: 12-12-2008
Source: Computable

ICT-bedrijven als IBM Consulting, Capgemini en Ordina zoeken contact met talentvolle gehandicapte ICT'ers. Samen met wervingsbureau Haselhoff Groep hebben zij dinsdag in Den Haag het initiatief gelanceerd actief naar hen op zoek te gaan en te laten zien dat er voor hen meer kansen zijn op de arbeidsmarkt.

De aanleiding voor de samenwerking is de krapte op de arbeidsmarkt. Goede, gemotiveerde, loyale ICT'ers zijn moeilijk te vinden. Gezien de vergrijzing wordt dit probleem in de toekomst alleen nog maar nijpender.

De bedrijven die meedoen aan het initiatief bieden de gehandicapte ICT'er carrièremogelijkheden en de bereidheid de werkplek aan te passen aan de lichamelijke beperking. Probleem is dat de doelgroep niet makkelijk te vinden is. "Zij staan nergens geregistreerd", aldus H. Warmerdam van de Haselhoff Groep.

Vandaar dat zij nu de publiciteit zoeken. Een gehandicapte klopt niet zo snel zelf bij een ict-bedrijf aan. "Zij gaan eerder naar de overheid dan naar het bedrijfsleven", constateert Henk Vermaas van Capgemini. Een ICT-bedrijf heeft het imago dat hun mensen snelle, tip-top ICT'ers zijn, die met de lease-auto het hele land doorcrossen. "Die perceptie is niet correct", zegt Ido Shikma van IBM.