EquaTerra: Outsourcing blijft belangrijk

Date: 11-10-2008
Source: Fem Business

Outsourcing blijft belangrijk in tijden van crisis. Het Amerikaanse strategie consultancybureau McKinsey & Company en het tijdschrift BusinessWeek denken dat outsourcing in deze tijd niet al te verstandig is, omdat near shore nu soms goedkoper is.

Volgens Paul Cornelisse, principal consultant op het gebied van sourcing bij het Britse bedrijf EquaTerra, biedt outsourcing echter nog steeds een meerwaarde. Volgens Cornelisse moeten bedrijven, nu de druk in de markt verder toeneemt, nog meer dan ooit kijken naar hun activiteiten. De bedrijven moeten gaan bepalen of ze bepaalde activiteiten zelf blijven uitvoeren of dat het verstandiger is om deze elders te laten verrichten. Vooral voor niet-kernactiviteiten kan outsourcing een verstandige keuze zijn.

In tijden van economische terugval moet je als bedrijf beter zijn dan de concurrentie. Een chemiebedrijf behaalt bijvoorbeeld waarde uit het ontwikkelen van nieuwe producten. Het uitbesteden van IT-diensten en HR-handelingen biedt dan een oplossing om zich beter te concentreren op die productontwikkeling. Volgens Cornelisse blijft outsourcing dan ook noodzaak. Nederland heeft in de markt nog een goede positie ondanks de crisis. Er zijn veel heraanbestedingen terwijl er ook nieuwe aanbestedingen zijn. Cornelisse verwacht dat outsourcing verder zal blijven groeien.