Adviesbureaus werven nog steeds

Date: 19-02-2009
Source: De Telegraaf

Hoogopgeleide werkzoekenden die als consultant aan de slag willen, kunnen nog steeds terecht bij de adviesbureaus. Ondanks de economische teruggang hebben de meeste bureaus nog geen vacaturestop ingevoerd. Dit bleek donderdag uit een rondgang.

De meest ambitieuze werkzoekers zoeken hun heil over het algemeen bij de strategisch consultancy bedrijven, zoals de Boston Consulting Group (BCG) en Bain & Company. Bij BCG werden het afgelopen kwartaal twaalf consultants aangenomen. Een woordvoerder van Bain wilde geen cijfers geven, maar zei wel dat het bedrijf geen vacaturestop heeft en er recent nog nieuwe werknemers bij zijn gekomen.

Ook bij de bureaus die zowel accountantsdiensten als advies leveren staat de deur nog open. Deloitte heeft de laatste twee maanden nog honderd mensen aangenomen. Zestig daarvan waren starters op de arbeidsmarkt.

Starters

PriceWaterhouseCoopers (PwC) past zijn aannamebeleid wel aan de hoeveelheid werk aan. “Afhankelijk van de vraag naar onze producten vervul je elke vacature”, zei een woordvoerder. In de aantallen mensen die worden aangenomen hebben zich volgens hem echter nog geen grote verschuivingen voorgedaan.

Ook voor starters is bij PwC nog plaats. “We kunnen het ons niet veroorloven daarin een jaar over te slaan”, aldus de woordvoerder.